کاهش جرائم مالیاتی با هزینه اندک

یکی از مهم ‌ترین وظایفی که هر شهروندی باید به آن عمل کند، پرداخت مالیات است اما پرداخت مالیات برای اشخاصی که معاف از مالیات هستند، هیچ‌ گونه لزومی ندارد. لازم به ذکر است که بگوییم هر فردی که مشمول مالیات می ‌شود باید در زمان معین مالیات خود را پرداخت کند.

در صورتی ‌که در پرداخت مالیات بهانه‌ هایی را آورند یا در پرداخت آن تاخیر داشته باشد، جرائمی را مرتکب خواهند شد و جرائم مالیاتی هم بسیار سنگین می ‌باشد، شاید بسیاری از افراد با خود بگویند که چگونه باید از جرائم مالیاتی در امان باشیم؟ در ادامه مطالب اطلاعات مناسبی را در این خصوص دارد.

جریمه مالیاتی چیست؟

جریمه مالیاتی چیست؟

 اگر دقت داشته باشید قوانین و مقررات مالیاتی افرادی را که مشمول مالیات هستند موظف به پرداخت به ‌موقع مالیات کرده ‌اند و در صورت پرداخت در مهلت مقرر شده تشویقاتی را هم برای آن ‌ها در نظر خواهند گرفت.

چه ‌بسا برای آن ‌ها معافیت‌ هایی هم در نظر گرفته می‌ شود، اما در طرف دیگر در صورت پرداخت نکردن مالیات جرائمی برای این افراد در نظر گرفته ‌اند که در نهایت مکلف به پرداخت جریمه خواهند شد.

به‌ طور کلی باید بگوییم صاحبان کسب ‌و کار شرکت  با توجه به نوع فعالیتی که دارند، باید انواع مالیات مختلف را پرداخت نمایند که مهم‌ ترین آن‌ها مالیات بر ارزش ‌افزوده و مالیات بر حقوق و دستمزد می ‌باشد.

افرادی که قصد فرار از پرداخت مالیات را دارند و عمدا مالیات ‌های خود را پرداخت نمی‌ کنند، به‌ عنوان مجرم شناخته می ‌شوند و ملزوم به پرداخت جریمه مالیات هستند.

راهکارهایی برای مقابله با جرائم مالیاتی

راهکار هایی برای مقابله با جرائم مالیاتی

قانون مالیات‌ های مستقیم یکی از بهترین ابزار مقابله با فرار مالیاتی است که در سال 1345 برای اولین‌ بار آن را در ایران وضع کردند، این قانون را در طول سالیان مختلف بارها و بارها مورد بازنگری قرار داده ‌اند و اصطلاحاتی را در آن به کار برده‌ اند، اما هنوز هم فرار از مالیات موضوعی است که گریبان‌ گیر تمامی کشورهای جهان است.

یکی از مهم ‌ترین مواردی که باعث پرداخت جرائم مالیاتی می‌ شود مربوط به مالیات ‌های مستقیم می ‌باشد، چرا که هر شخصی به‌ موجب مقررات و قوانینی که وجود دارد مکلف به پرداخت مالیات می ‌باشد و در صورت تخلف باید مبلغی را به‌ عنوان جریمه مالیاتی علاوه‌ بر خود مالیات پرداخت نماید.

این جریمه معادل ده ‌درصد از مالیات می ‌باشد و در ازای هر ماه نسبت ‌به دیرکرد پرداخت مالیات باید 2.5 درصد از مالیات را پرداخت نماید، یعنی به کل مالیات پرداختی هر ماه 2.5 درصد اضافه خواهد شد.

نحوه رسیدگی به فرار جرایم مالیاتی از طریق حسابدار

یکی از مهم ‌ترین بخش ‌های امور مالی هر کسب ‌و کاری، امور مالیاتی آن می ‌باشد و علت مهم بودن آن نهم حساسیتی است که این ‌موضوع دارد، رسیدگی تخصصی و درست به امور مالیاتی هر فعالیتی می ‌تواند باعث شود که یک کسب‌ و کار از متضرر شدن در امان باشد.

اما بسیاری از افراد با سهل‌ انگاری ‌هایی که در این‌ موضوع انجام می‌ دهند، خسارات زیادی را برای شرکت به وجود خواهند آورد، به ‌همین دلیل بسیاری از شرکت‌ ها از تیم‌ های تخصصی در زمینه مالیات بهره ‌مند خواهند شد.

حسابدارها نقش مهمی را در این‌ میان ایفا می ‌کنند، بسیاری از افراد برای در امان ماندن از جرائم مالیاتی از حسابدار استفاده خواهند کرد، لازم به ذکر است که بگوییم چالش‌ های مختلفی چون تشکیل پرونده، تحریر دفاتر، گزارشات فصلی، اظهارنامه، ارزش‌افزوده و ... می ‌تواند از جریمه مالیاتی به ‌وجود آمده در سال‌ های آینده جلوگیری به عمل آورد.

انواع جرائم مالیاتی

انواع جرائم مالیاتی

همان‌ طور که گفته شد مالیات دارای انواع مختلفی است که اگر فردی برای پرداخت آن ممانعت به عمل آورد و نسبت ‌به پرداخت آن بی ‌اهمیت باشد با جرائمی رو به رو خواهد شد که در ادامه انواع جرائم مالیاتی را برای شما بیان خواهیم کرد.

جریمه مالیاتی ثبت درآمد غیر واقعی

سعی کنید در اظهارنامه‌ مالیات خود درآمد واقعی را قرار دهید، چراکه طبق قوانین مالیات ‌های مستقیم کسانی که اظهارنامه آن‌ ها در اجرای مقررات مورد رسیدگی قرار می ‌گیرد، اگر مبلغ درآمد خود را نسبت‌ به بررسی‌ هایی که انجام‌ شده است، کمتر نوشته باشند بدونه شک با جریمه‌ هایی رو به ‌رو خواهند شد و تا ۳ سال آینده هم از هر گونه تسهیلات و بخشودگی‌ های مقرری معاف خواهند بود.

جریمه مالیات عملکرد

جریمه مالیات عملکرد

افرادی که باید مالیات پرداخت کنند هر سال باید نسبت به میزان درآمد و هزینه‌ های خود گزارشی را با عنوان اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند تا میزان مالیات بر درآمد آن ‌ها مشخص شود.

براساس قوانین مالیاتی که وجود دارد کسانی که در پرداخت مالیات های خود تاخیر داشته باشد مشمول جریمه‌ مالیات معادل 2.5 درصد به ‌ازای هرماه می شوند.

جرایم مالیاتی عدم ارسال اظهارنامه

ارسال نکردن اظهارنامه مالیاتی به سازمان‌ های امور مالی هم جریمه زیادی را برای مشمولان مالیات به‌ دنبال خواهد داشت، بر اساس قوانین مالیات‌ های مستقیم در کلیه مواردی که فرد نسبت ‌به تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه ‌هایی خواهد شد که معادل ۳۰ درصد مالیات می ‌باشد.

جرائم مالیاتی لیست حقوق و دستمزد

جرائم مالیاتی لیست حقوق و دستمزد

همان‌ طور که متوجه هستید هر کارفرمایی باید صورت هزینه ‌ها و قراردادهای منعقد شده خود را با کارکنان و با تمامی مشخصات به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، در صورتی ‌که این اطلاعات را به ‌صورت نادرست به سازمان مالیاتی ارائه دهند یا کلا برای ارائه‌ آن ‌ها بهانه‌ هایی را بیاورند مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.

با توجه به قانون مالیات ‌های مستقیم چنانچه فردی از تسلیم لیست حقوق و دستمزد در موعد مقرر خودداری کند با جریمه مالیات  زیادی رو به رو خواهد شد و باید ۲ درصد از حقوق پرداختی و ۱ درصد از حقوق پیمانکاری را برای جبران زیان به اداره مالیاتی پرداخت کنند.

جرائم مالیاتی بر ارزش ‌افزوده

جرائم مالیاتی بر ارزش افزوده

افرادی که مشمول مالیات می ‌شوند باید اظهارنامه ارزش ‌افزوده خود را در موعدهای مقرر شده و ۱۵ روز پس ‌از پایان هر فصل کاری به سازمان‌ های امور مالیاتی ارائه کنند، در صورت عدم ارسال اظهارنامه با جریمه‌ هایی همراه خواهند بود که در این ‌صورت باید ۷۵ درصد از مالیات متعلق را شناسایی کنند و نسبت ‌به پرداخت آن اقدام کنند.

جرائم مالیات ‌های تکلیفی

جرائم مالیات های تکلیفی

بسیاری از افراد حقوقی و حقیقی باید مالیات‌های تکلیفی را پرداخت کنند و در صورت سرپیچی از این قوانین جرائم مالیاتی برای آن‌ ها در نظر گرفته خواهد شد و بر اساس قوانین مالیات‌ های مستقیم هر شخصی که از پرداخت چنین مالیاتی خود را معاف کند، مشمول جریمه معادل ده‌ درصد از مالیات پرداخت‌ نشده می ‌باشد.

ما در تیم حسابدار اپ سعی کردیم تا شما را با انواع جرائم مالیاتی آشنا نماییم. شما می توانید با تماس با کارشناسان حسابدار اپ مشاوره حسابداری و مشاوره مالیاتی جهت جلوگیری از جرائم مالیاتی خیال خود را بابت پرداخت جرائم بسیار زیاد مالیات راحت نمایید.

امتیاز : 0
تعداد رای : 0